Szülés és kismama fotózás

Kismamafotózás

A várandóság mind a 9 hónapja egyedi, a kismamák gyönyörűek a terhesség alatt még ha nem is érzik magukat annak. A leglátványosabb a harmadik trimeszternél a pocak, mert ekkor már szépen kerekedik. Természetesen bármelyik szakaszban tudok készíteni szép képeket. A legideálisabb fények a természetes helyeken vannak de persze a műteremben is csodás képeket tudok készíteni. Házhoz is kimegyek szívesen. Hogyan készülj rá? Rakj össze pár kedvenc ruhát, fehérneműt, de nagyon sok anyagom, kiegészítőm is van. A kismama képek lényege a pocak, így főleg azt hangsúlyozom ki. Egy fehérnemű, egy ing vagy szoros pólóból is kihozzuk a maximumot. Elhozhatod párodat és a tesókat is nyugodtan, így velük is készülhet közös kép. Amennyiben a műteremben fotózunk, a tiszta talpú cipő fontos lenne.

Kismama fotózás ára: 50.000.-Ft (kb. egy óra időtartalmú, kb. 80 képet készítek, melyeket vágás, alap korrekció után mind megkapod. Majd kiválaszthatsz 20 db képet, melyet kicsit alaposabban megretusálok. Ez a bőrhiba, haj, fog, szösz javítását jelenti. Nagyobb retusálások külön összegért alkalmazhatók. A képeket digitálisan tudod kiválasztani és úgy is küldöm el őket.)

Szülés fotózása

Megoszlanak a vélemények arról, hogy engedjük-e, hogy egy fotós lencsevégre kapja, mikor épp életünk legfájdalmasabb, de egyben leggyönyörűbb pillanatait éljük át. Mindhárom lányomat sajnos császárral szültem. A második gyermekem születésénél kértem meg a műtősfiút, hogy a gépemmel készítsen pár képet. Kíváncsi voltam, hogy mi történik, de a férjem nem jöhetett be. Ezek a képek a mai napig nagy hatással vannak rám. Aztán elérkeztem ahhoz a pillanathoz, mikor más szülésére mehettem be. Leírhatatlan érzés volt az „első szülésem”. A könnyeimmel küszködtem a kamera mögött. Egy kis élet kezdetét, a csodát láttam. Nagyon szépek az anyukák ezekben a pillanatokban. Nincs lényege a vérnek, az intim testrésznek, az izzadságnak, ezeket már a szülőszobából kilépve elfelejtem. Emlékezetes és egyedi pillanatokat örökítek meg. Szülés előtt megismerkedem a családdal, fontos a bizalom. Az utolsó hetekben már napi kapcsolatban vagyok az édesanyával. Lelkileg én is ráhangolódom az utolsó órákra, minden alkalommal úgy izgulok, mintha én szülnék. Minden szülést megkönnyezem. Egyszerűen gyönyörű az a hang, amikor felsír a kisbaba.

Hogy kell elképzelnünk egy ilyen fotózást?

Minden attól függ, milyen szülés lesz, császár vagy természetes úton. Az utolsó napokban 24 órás kapcsolatban vagyok az édesanyával. Ahogy jön a telefon a fájásokról, indulok. Császármetszésnél nagyobb előkészítést igényel, mivel steril műtét, általában az ajtóból teleobjektívvel engedélyezett. Az előre megbeszélt időpontban, a kórházban találkozunk. A képek készítése innen indul. A várakozástól, a szülésen át, a kisbaba mérése, fürdetése, majd a baba az édesanya karjaiban. Minden szülés egyedi, kinek mennyi jó pillanata van. Körülbelül 2-300 kép biztosan készül. Sok édesanya azonban ódzkodik az ilyesfajta fotózástól, mert attól félnek, hogy a képek, túl véresek, nagyon intimek, netán elborzasztóak lesznek. Nincs mitől félnie a kismamáknak, hiszen egy digitális fényképről beszélünk, mely alakítható. A véres részeket fekete-fehérré lehet alakítani, a nemi szerveket eléletteleníteni, vagy megvágni. Sokkal mutathatóbb, mint egy videó. Persze vannak, olyanok is, akik épp azt kérik, hogy a „véres valóságot” adják vissza képek. A fényképezőmmel videó részleteket is tudok csinálni. Lehet olyan extrém kérés is, hogy a méhlepény le legyen fotózva. Sokan kíváncsiak milyen a másik oldalról a látvány. Fontos, hogy bizalom alakuljon ki közöttünk. A szülés alatt észrevétlen vagyok, diszkréten kezelem a képeket. A legtöbb kismamával már előtte és utána is tartom a kapcsolatot és járnak hozzám tovább fotózásokra. Számomra nagy öröm, így évekig látom hogyan nőtt a kisgyermek.

Szülés fotózás ára: 100.000.-Ft (Talán sokallod az árat, de gondolj bele, azokban a napokban én nem vállalhatok munkákat, hiszen bármikor érkezhet a baba.)

 

Csontos Dóra riportjában olvashattok bővebben a családháló oldalán: http://csaladhalo.hu/cikk/hatter/egy-uj-elet-elso-pillanatai-vilagban-fotozzuk-vagy-ne